Eseti adótanácsadás

Szolgáltatásunk keretében az alábbiakat nyújtjuk:

  • Eseti adózási kérdések, problémák megoldása, konzultáció;
  • Állásfoglalás-kérés az adóhatóságoktól;
  • Feltételes adómegállapításra vonatkozó kérelmek ügyintézése;
  • Nemzetközi adótanácsadás.

Adótanácsadóink segítségével Ön olyan adópolitikát alakíthat ki cégén belül, amely az összes adónemet figyelembe véve, a törvények adta kereteken belül, a lehető legkedvezőbb gazdasági működést eredményezi. Adótanácsadói szolgáltatásunkon belül adótanácsadóink segítségével feltárjuk a konkrét problémát, gyakorlati megoldási javaslatokat teszünk, és a probléma megoldásában közreműködünk. Önnel együttműködve alakítjuk ki a megfelelő adóstratégiát, segítséget nyújtunk a nemzetközi adóstrukturálás, adótervezés, bevalláskészítés és kockázatkezelés terén.

Amennyiben egy felmerülő gyakorlati kérdés kapcsán a megoldásra különböző, de eltérő kockázatú alternatívák kínálkoznak, vagy az adott jogszabály ellentmondásos, állásfoglalást kérünk az illetékes adóhatóságtól a helyzet tisztázása érdekében. Egy bonyolultabb ügylet adóügyi kimenetelének értékelésekor azonban sajnos az állásfoglalást, az arra adott választ a adóhatóságok nem kötelesek figyelembe venni. Ennek megerősítésére szolgál azonban a feltételes adómegállapításra vonatkozó kérelem, amely ilyen esetben biztonságot nyújt, hiszen azt már az adóhatóság köteles az adott ügylet adóügyi értékelése során figyelembe venni.

Társaságunk a Morison International világméretű szervezet független tagja, mely többek között adótanácsadó társaságokat fog össze. Egyedüli magyar tagként lehetőségünk van arra, hogy adótanácsadóink nemzetközi tapasztalatain túl, a több országot érintő adózási kérdésekben, az adott országban dolgozó adótanácsadó véleményét is kikérjük és felhasználjuk egy konkrét problémával kapcsolatban. Tanácsadóinkkülföldön is segítik Önt az adózás szempontjából hatékony és rugalmas befektetések kezelésében, és a naprakész információknak köszönhetően lehetőséget teremtenek arra, hogy Ön időben reagálhasson a külföldön végbemenő változásokra.

This template supports the sidebar's widgets. Add one or use Full Width layout.