Transzferár dokumentáció készítés, tanácsadás

Transzferár dokumentáció szolgáltatásunk keretében az alábbiakat ajánljuk:

  • Teljes körű felmérés a vállalat tranzakcióiról, ügyleteiről
  • Teljes körű transzferár dokumentáció elkészítése
  • Szokásos piaci ármegállapításra vonatkozó hatósági megállapodás iránti kérelmek (APA) ügyintézése
  • A vállalatközi tranzakciók esetén alkalmazott árak alátámasztását szolgáló adatbázis kutatás
  • Tanulmány elkészítése a kutatási eredmények összefoglalásával, értékelésével
  • Transzferár tanácsadás

Napjainkban az adóhatóságok kiemelt figyelemmel vizsgálják a kapcsolt vállalkozások között alkalmazott árakkal kapcsolatos jogszabályok betartását. A jelenlegi jogszabályok előírják, hogy a kapcsolt vállalkozásoknak az egymás között alkalmazott árakra (transzferárakra), illetve a kapcsolt ügyleteikre vonatkozóan, transzferár dokumentációval kell rendelkezniük. Ezen transzferár dokumentációknak meg kell felelniük az előírt formai és tartalmi követelményeknek. A 2010-től érvényben lévő jogszabályok módosították a kapcsolt vállalkozások fogalmát. A módosítások nem csak a nemzetközi, hanem a magyar vállalkozásokat is érintik, így a transzferár dokumentáció kialakítása náluk is szükségessé válik. Teljes körű transzferár dokumentáció készítése, felmérés, transzferár tanácsadás, tanulmány elkészítése elengedhetetlen egy vállalat számára.

Cégünk az elmúlt évek során szerzett tapasztalata révén az Ön vállalatának is szakértő segítséget tud nyújtani a vállalatra szabott transzferár dokumentáció kialakításában, hogy az mind tartalmilag, mind formailag megfeleljen az előírtaknak. A transzferár dokumentáció készítése a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által is használt és elismert szoftver segítségével történik, melynek köszönhetően hatalmas adatbázis-háttérrel állunk az Ön rendelkezésére.

Amennyiben az adott ügylet magas kockázatú, úgy lehetőség van arra, hogy az adóhatóság kérelemre, határozatban állapítsa meg az adott ügyletben érvényesíthető szokásos piaci ár meghatározásakor alkalmazandó módszert, a megállapítás alapjául szolgáló tényeket, körülményeket, valamint ha meghatározható, a szokásos piaci árat, ártartományt (APA – advance pricing agreement). A kérelem benyújtását megelőzően az ügyfél előzetes konzultációs eljárást kezdeményezhet, amelyben a kérelmező és az eljáró hatóság előzetesen egyeztetnek az eljárás lefolytatásának feltételeiről, időbeni ütemezéséről, módszeréről, az együttműködés lehetséges módjairól. Természetesen mind az előzetes konzultáció, mind pedig az eljárás során támogatást nyújtunk Önnek, és segítünk a döntések meghozatalában. Segítségünk magába foglalja a teljes körű transzferár dokumentáció készítés, felmérés, transzferár tanácsadás, tanulmány elkészítését is.

Miért érdemes megbízni minket cége transzferár dokumentáció elkészítésével?

  • Célunk, a lehető legkisebb kockázati szint biztosítása a transzferár képzés során, mellyel az adókockázat minimálisra csökkenthető;
  • Folyamatosan figyelemmel követjük a törvényi változásokat, így a transzferár dokumentáció mind tartalmi, mind formai szempontból megfelel az aktuális előírásoknak;
  • A transzferár dokumentáció és transzferár tanácsadás terén szerzett többéves tapasztalatunkbirtokában hatékony segítséget nyújtunk Önnek folyamatban lévő adóhatósági ellenőrzés során, vagy a transzferárazással összefüggő kérdései megválaszolásában.
This template supports the sidebar's widgets. Add one or use Full Width layout.