Határidős kötelezettségek - valódi lehetőségek

28.09.2014
|
0 Hozzászólások
|
  • Számlázó programok regisztrációja – közelgő határidős feladat!

A 23/2014. (VI. 30.) NGM rendelet 21. §-a alapján a 2014. október 1-jét megelőzően beszerzett és 2014. október 1-jén még használatban lévő számlázó programok, igénybe vett online számlázó rendszerek, továbbá használatba vett, számla kibocsátására alkalmas saját fejlesztésű programok adatait az adóalanynak 2014. november 15-ig kell bejelenteni. A 2014. október 1-je és 2014. október 15-e között használatból kivont számlázó program, online számlázási szolgáltatás igénybevételének befejezését ugyancsak 2014. november 15-éig kell az adóhatósághoz bejelenteni. A bejelentési kötelezettség kiterjed azokra a többfunkciós informatikai megoldásokra is – például komplex ügyviteli rendszerek – amelyek más funkciók mellett számla kibocsátására is alkalmasak. Online számlázó rendszer alatt – az általános fogalomhasználat szerint – a hálózaton keresztül elérhető, számlázó szolgáltatást nyújtó rendszer értendő. A számlázó program frissítése, verzióváltása esetén nem kell ismételten bejelentést tenni. Amennyiben az adóalany helyett, de az adóalany nevében más állítja ki a számlát, a számlázó programot használó adóalanynak azt az adóalanyt kell tekinteni, akinek/amelynek a nevében a számlázó programmal a számlát kibocsájtják, vagyis nem a meghatalmazottat. Mindez nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy ténylegesen (fizikálisan) – a képviseleti szabályok figyelembe vételével – a bejelentési kötelezettségnek a meghatalmazott tegyen eleget.

  • Pályázatok és kedvezményes hitelek – remények és tények

A 2014-2020-as programozási időszakban adható maximális pályázati támogatási intenzitások:

Terület
Középvállalkozás
Kisvállalkozás
Észak-Magyarország, az Észak-Alföld,
a Dél-Alföld és a Dél-Dunántúl
60% 70%
Közép-Dunántúl 45% 55%
Nyugat-Dunántúl 35% 45%
Közép-magyarországi régió
82 településén*
45% 55%
Közép-Magyarország: Piliscsaba,
Pilisjászfalu, Pilisvörösvár és Solymár
30% 40%

*a felsorolás itt elérhető, és a Colling Café írásos anyagában is közreadjuk

A közép-magyarországi régiót tekintve Pest megyének csak egy része támogatható, nagyvállalatok budapesti beruházásaihoz támogatás nem adható, Pest megyében pedig 82 településen 5 százalékkal emelkedett az intenzitás mértéke.

Ön is szeretne tisztában lenni a vállalkozásában rejlő potenciálokkal? Szeretne felkészülni a pályázatok adta lehetőségekre?
Kérjen személyes konzultációt és tanácsadást munkatársainktól. Lépjen kapcsolatba velünk még ma: +36 20 931 3256

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

This template supports the sidebar's widgets. Add one or use Full Width layout.