Hogyan válasszunk jó könyvelőt?

28.09.2014
|
0 Hozzászólások
|

Avagy egy jó könyvelő legfőbb ismérvei

Bizonyára sokan találták már szemben magukat azzal a problémával, hogy kezdő vállalkozásuk számára könyvelőt kerestek, vagy már meglévő könyvelőjüktől szerettek volna megválni, mert nem voltak vele megelégedve. Egy jó könyvelőnek rengeteg elvárásnak kell megfelelnie. Segítségül összegyűjtöttük a legfontosabbakat.

Alapfeltétel, hogy a jó könyvelő maximálisan ért a szakmájához, folyamatosan képzi magát ésképben van a folyton változó törvényekkel, jogszabályokkal kapcsolatban. Mégis mi különbözteti meg a jó könyvelőt egy átlagos könyvelőtől?

A teljes körű, bizalmi szolgáltatás.

Egy jó könyvelő nemcsak számlákat rögzít, hanem gondolkodik. Összegez, elemez, tanácsot ad. Elsősorban az ügyfél érdekeit tartja szem előtt. Partnernek tekinti, akinek személyre szabott, egyedi szolgáltatást nyújt. Fontosnak érzi, hogy a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtsa és nem arra törekszik, hogy elvégezze a kötelező munkát és felvegye a honoráriumot, mert tudja, hogy így sem az ügyfél, sem ő nem jár jól.

A jó könyvelő felelősséget vállal munkájáért. Mindenkor a hatályos jogszabályok szerint végzi tevékenységét és ügyfelei érdekében optimálisan alkalmazza azokat. Szerződésben foglalt anyagi felelősségvállalással is biztosítja partnerét és motiválja saját magát, hogy a legjobb szolgáltatást nyújtsa. Mindehhez legális szoftvereket használ, biztonságot nyújtva partnerének, hogy a cégével kapcsolatos adatok tárolása a törvényes kereteken belül történik.

A jó könyvelő több csatornán is elérhető. Nem igazán bizalmat sugalló, ha csak egy telefonszám, vagy csak egy cím van megadva elérhetőségként.

A jó könyvelő pontosan, határidőre dolgozik. Tisztában van vele, hogy mikor milyen bevallásokat kell elkészíteni és időben értesíti partnerét a fizetendőkről. Rendszeres tájékoztatást ad a törvényi és jogszabályi változásokról, hogy partnerével együttműködve közösen találjanak megoldást a problémákra. Tanácsot ad az optimális működés érdekében.

A teljes körű szolgáltatás keretében a jó könyvelő a hatóságok előtt is képviseli partnerét, hogy ne egyedül kelljen szembenéznie velük. Ezzel nemcsak időt spórol, hiszen azonnal tud reagálni a kérdésekre, de szakszerűen képviseli is partnere érdekeit, elkerülve az esetlegesen nem megfelelő nyilatkozatokból adódó további vizsgálatokat.

És végül, ami szintén nem elhanyagolható, az ár kérdése. Egy jó könyvelő rengeteg pénzt tud megspórolni partnerének. Igaz, nem olcsó, de nem is megfizethetetlen. Vajon merre billenne a mérleg nyelve, ha az egyik oldalra feltennénk egy teljes körű, biztonságos, precíz, pontos, szakértő és felelősségvállaló szolgáltatást, a másikra pedig egy több millió forintos bírságot? A válasz egyértelmű.

Ha mindez együtt van, nincs más dolgunk, mint elégedetten hátradőlni és élvezni, hogy cégünk pénzügyi és számviteli feladatai jó kezekben vannak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

This template supports the sidebar's widgets. Add one or use Full Width layout.