A kiszervezés legfontosabb előnyei

28.09.2014
|
0 Hozzászólások
|

Tudás

A pénzügyi vagy HR adminisztráció szakma, mely sikeres ellátásához egyaránt szükséges a naprakész háttértudás biztosítása, a folyamatos rendelkezésre állás és a munkafolyamatok hatékony szervezése. Az outsourcing szolgáltatók komoly energiákat fektetnek munkatársaik állandó képzésére, igénybevételük esetén a szakmai tudásnak hatalmas bázisához juthat hozzá a megbízó is.

Szervezés

Két fontos aspektusát szükséges megkülönböztetni az outsourcing munkaszervezéshez kapcsolódó előnyeinek. Egyrészről a jó BPO szolgáltató igazítja saját folyamatait és javaslatot tesz ügyfelének a hatékonyság növelésre, így egy-egy terület kiszervezése nem csupán annak stabil és biztonságos ellátását jelenheti, hanem akár más területek kapcsolódó többletadminisztrációját is csökkentheti.Másrészről például komoly fennakadást okozhat egy cég életében, ha például a számfejtési időszak kellős közepén esik ki a feladattal megbízott kolléga. Amennyiben ez egy outsourcing szolgáltató munkatársával történik meg, nem kell fennakadásra számítani, hiszen biztosított a helyettesítés és ezzel a folyamatos szolgáltatás. Hiszen az outsourcing szolgáltató nem csupán munkaerőt biztosít, hanem az adott feladat folyamatos ellátására szerződik

Infrastruktúra

Számos költségtől lehet megszabadulni, amennyiben a pénzügyi vagy HR adminisztrációt outsourcing szolgáltatóra bízza a cég. A belső munkaerőnek nem csupán az alapvető bérköltségei illananak el ilyenkor, hanem a terület ellátására jutó irodai rezsi költségek is. Mindezek mellett pedig az egyik legnagyobb tétellel, a könyvelési vagy bérszámfejtési szoftver beszerzésének és fenntartásának költségeivel sem kell többé kalkulálni.

Adatvédelem

Minél nagyobb egy vállalat, annál lényegesebb, hogy megfelelő diszkrécióval legyenek kezelve bizonyos adatok, mint például a kollégák bérezése. Ez a kockázat is kiküszöbölhető, amennyiben házon kívül kezelik az információkat.

Költségek

Nem minden esetben számottevő a költségcsökkentés, azonban az árajánlatok mérlegelése során mindenképpen érdemes végiggondolni, hogy a házon belüli megoldás pontosan mennyibe is kerül a vállalat számára. Tehát: mennyibe kerül a bérszámfejtő / könyvelő (csapat) bére, a szoftver fenntartása és a mindehhez köthető rezsiköltség? Mindezeket figyelembe véve a hosszú távú költségcsökkenés már nem tűnik elérhetetlennek outsourcing szolgáltatóval való együttműködés során.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

This template supports the sidebar's widgets. Add one or use Full Width layout.